Wie zijn wij?

Wij zijn een Nederlands Gereformeerde Kerk (NGK) en je kunt ons gebouw vinden aan de Galenuslaan 1 in Groningen (Wijk Corpus den Hoorn). Wij zijn een veelkleurige stadsgemeente met allerlei mensen: van jong tot oud, student, alleenstaand en getrouwd, gezinnen en alleenstaande ouders. De gemeente heeft rond de 700 leden, maar tegelijk zijn we wel een gemoedelijke en open gemeente.

We delen het verlangen om God de Vader te aanbidden, Jezus Christus te volgen en ons te laten leiden door de heilige Geest. We zijn verbonden met elkaar, willen het geloof doorgeven aan volgende generaties en ons gezamenlijk inzetten voor de bloei van de stad, de wijk van onze kerk en de dorpen waar we wonen. We zoeken daarom graag de samenwerking met andere kerken en organisaties in de wijk.

Op zondag laten we ons bemoedigen en motiveren door te luisteren naar de stem van God in de Bijbel. Onze diensten laten zich kenmerken door een mix van diverse stijlen: een vertrouwde Psalm, een modern aanbiddingslied; het kan beide in dezelfde dienst (verbindend vieren), als het maar past bij de inhoud en de beweging van de dienst (komen, buigen, horen, vieren, delen en gaan). We zijn geen perfecte gemeente, maar geloven dat God onze gaven en talenten met hulp van Zijn Geest wil gebruiken om het goede nieuws samen zichtbaar te maken.

Refajah betekent ‘De Heer geneest’ en verwijst naar de straatnaam Galenuslaan (Galenus was een arts). We hopen dat onze gemeente een plek is waar God zich zo wil laten zien en waar je daar in de gebrokenheid van het dagelijks leven iets van kan merken.

Historie
Op https://nl.wikipedia.org/wiki/Refajahkerk kan je iets vinden over de historie van ons kerkgebouw en de samenvoeging van Groningen Zuid met Groningen Helpman in 2016 tot NGK Groningen Zuid/Helpman.