REFAJAHKERK GRONINGEN

Wij zijn een Nederlands Gereformeerde Kerk gevestigd aan de
Galenuslaan 1 in Groningen

Deze site biedt je een kijkje in de keuken van de Nederlands Gereformeerde Kerk van Groningen Zuid-Helpman, de Refajahkerk. Hier vind je wat we geloven en wat ons bezielt, het laatste nieuws over de kerkdiensten en veel meer.

Logo R DEF blauw

Wat we geloven

Wij geloven in God, de Vader

Hij is machtig, hij heeft jou, mij, de wereld, ja alles wat bestaat gemaakt. Hij kent je verleden, heden en toekomst.

Wij geloven in Jezus, Zijn enige Zoon

Jezus is onze Redder, Hij heeft zich, gedreven door een ultieme liefde, laten kruisigen voor onze fouten en tekortkomingen. Hij is gestorven, begraven maar ook weer opgestaan! Hij heeft de dood overwonnen en zo de weg naar God weer vrij gemaakt. Door Hem mag je nu weer naderen tot God.

Wij geloven in de Heilige Geest

De Geest van God die ons door Hem gegeven wordt doet ons geloven in Hem en leven voor Hem.

Wij geloven in Gods Woord, de Bijbel

De Bijbel is Gods betrouwbare boodschap voor de mensen. Het vertelt ons wat Hij heeft gedaan en wil doen.

Logo R DEF blauw 1
Logo R DEF blauw 1

 

Wij geloven in Gods radicale liefde

Gods liefde overwint alles. Wat we als mensen ook hebben gedaan, wat ons verleden ook is. Gods radicale liefde is de boodschap voor elk mens op aarde. Hij verlangt ernaar dat iedereen weer leeft in verbondenheid met Hem. De vraag aan ons is wat wij doen met die uitnodiging.

Wij geloven in Gods rechtvaardige oordeel

Iedereen zal verantwoording moeten afleggen over zijn of haar leven. Jezus zal als deze aarde ten einde komt daarover een rechtvaardig oordeel vellen. Als we vertrouwen op onszelf zouden we voor eeuwig verloren zijn maar wie vertrouwt op Jezus en in Hem gelooft die mag uitzien naar een eeuwig leven.

Wij geloven in de kerk

De kerk is Gods gezin. Het zijn de mensen die God gered heeft. De kerk is universeel en kent verschillende vormen maar heeft één hoofd: dat is Jezus.

Wij geloven in de doop

God toont in de doop dat Hij ons onvoorwaardelijk liefheeft en accepteert. De doop is voor ons Zijn teken van eeuwige trouw.

Wij geloven in de toekomst

We leven op aarde met de zekerheid dat we straks eeuwig met God en Zijn andere kinderen zullen leven. We hebben daarom een geweldige toekomst, een heerlijk perspectief voor elke dag

DE GEMEENTE

De Refajahkerk is een eigentijdse Nederlands Gereformeerde Kerk. De gemeente bestaat uit ongeveer 700 leden. De samenstelling van de gemeente is gevarieerd: van jong tot oud, alleenstaand en getrouwd, gezinnen en alleenstaande ouders. Het is een stadse gemeente met een persoonlijk en open karakter. Je bent van harte welkom om een keer langs te komen!

Elke zondag worden er reguliere diensten gehouden in de Refajahkerk, Galenuslaan 1:

Ochtenddienst: Aanvang 10:00 uur,
Middagdienst: Aanvang 16:30 uur (1 maal in de maand)

IMG_2817
WhatsApp Image 2018-05-09 at 18.00.54

HET KERKGEBOUW

De Refajahkerk staat aan de Galenuslaan 1 in Groningen en is het gebouw van de Nederlands Gereformeerde gemeente van Groningen Zuid-Helpman. In dit gebouw houden we zondagochtend om 10.00 uur en op zondagmiddag (in de even weken) om 16:30 een kerkdienst.

Koster
De koster van het kerkgebouw en de gemeente is Anne Zeilstra. Hij is te bereiken op 06-24227444 of koster@pleinzuid.nl